Koken is Liefde als verjaardagskado

Afgelopen weekend mocht ik koken voor zes personen ter gelegenheid van de verjaardag van de zoon des huizes. Hij woont niet meer thuis, maar was voor zijn verjaardag vanuit het buitenland over gekomen om dit met zijn familie te vieren. Dit diner was dus een verjaardagskado en het toetje moest de verrassing van de avond worden!

Zo’n gelegenheid, daar word ik al bij voorbaat vrolijk van. En de gastvrouw ook. Een drie-gangen menu, geheel verzorgd en zelf in de luie stoel kunnen blijven zitten, wie wil dat nu niet?

Ze hoefde me alleen maar te vertellen waar ik alles kon vinden aan pannen, servies en wat keukengereedschap. De boodschappen had ik natuurlijk al gedaan. Na alles klaar gezet te hebben, ging ik aan de slag en op het afgesproken tijdstip kon de familie aan tafel.

De keuken ter plaatse was een open keuken en het leuke daarvan is dat ik goed kon horen dat het voorgerecht duidelijk in de smaak viel. Al snel vroeg de gastheer om het zout. “O jee”, vroeg ik “niet goed genoeg gekruid?” Maar nee, hij had rode wijn gemorst op het tafelkleed…

Voor het hoofdgerecht had ik iets speciaals gemaakt: een zogenaamde “Biet Wellington”, de vegetarische variant van de “Beef Wellington”. Met een heerlijke salade erbij ruim voldoende voor 6 personen.

Het nagerecht was het favoriete toetje van de jarige: tiramisu. Een klassieker, maar in dit geval met een twist. En met op verzoek de naam van de jarige erop gezet. De gastvrouw had nog aan mij gevraagd of ze er nog vuurwerk bij moest doen. Maar zo bleek het al vuurwerk genoeg te zijn.

Ik kan weer terug kijken op een geslaagd diner. Na afloop kreeg ik van de gastvrouw nog een heel lief kaartje bij haar betaling… Als dat geen liefde is!

 

1 reactie

  1. De avond was erg verrassend en alles was tot in de puntjes voorbereid zodat het een zeer feestelijke avond werd met een toetje met de naam van de jarige er in! Heel erg leuk om een diner thuis in je eigen huis te hebben want je hoeft alleen maar te genieten!😀🍷

Reacties zijn gesloten.