Over mij

Mijn naam is Jolanda Vos.

Vroeger als kind hadden wij thuis een enorme moestuin met bijna jaarrond verse groenten en fruit. Het genot om frambozen zo van de struik te kunnen eten…. mmm. Natuurlijk vond ik het leuk mijn vader te helpen, vooral met zaaien of planten. En dan later met oogsten! Toch eigenlijk heel wonderlijk dat als je een aardappel in de grond stopt en er goed voor zorgt, je een aantal maanden later er een heleboel aardappelen voor terug krijgt.

Mijn studiekeuze had uiteraard ook te maken met planten.  Het werd plantenveredeling, oftewel hoe je van een groene sla, rode sla maakt. Tijdens mijn studententijd heb ik ook het koken leren waarderen. Toen al keek ik geregeld (Britse) kookprogramma’s en was ik bezig met lekkere recepten. Daarnaast was het voor de studenten in Wageningen makkelijk om vegetarische keuzes te maken, iets wat toen meer voor de smaak was dan voor de duurzaamheid.

Jaren later ben ik niet bij de sla uit gekomen, maar bij de worteltjes. En ook al was ik veel met voedsel bezig en had ik geweldige collega’s, toch knaagde er iets. Het bedrijf bleek niet dezelfde liefde voor de producten te voelen als ik. Ook was mijn interesse in duurzaamheid en gerelateerde zaken flink gegroeid, wat onder andere betekende dat ik me ben gaan verdiepen in lekker vegetarisch koken en eten.

Daarnaast wil ik ook graag mensen helpen. En ik ben er ook achter gekomen dat ik het vreselijk leuk vind om mensen wat te leren.

Alles bij elkaar heeft dat nu geresulteerd in Koken is Liefde! Ik kook met veel liefde voor anderen en dat doe ik zoveel mogelijk met respect en liefde voor deze wereld en alles wat daar op leeft.

Mijn eigen reis is sinds de start van mijn bedrijf verder gegaan. Zo ben ik inmiddels zelf (95%) vegan en eet ik dus vrijwel volledig plantaardig.

Ik verzorg graag een keer voor jou een high tea of lunch. Maar misschien volg je liever een kookworkshop? Ook dat kan. Bij Contact vind je al mijn gegevens.