Achter de schermen

Er is een plek waar maar weinig mensen komen, maar die toch heel interessant is. Juist omdat je er bijna nooit kan of mag komen, is het extra gaaf als je een keer wel een kijkje mag nemen.

Vandaag is het dan zover: achter de schermen bij Koken is Liefde!

Normaal gesproken kom ik natuurlijk bij jou thuis, maar nu zijn veel mensen vanwege het coronavirus toch wat voorzichtiger geworden. Heel begrijpelijk. Dus een goede reden om eens wat meer te vertellen over dat wat je niet zo ziet aan mijn bedrijf. En gelukkig is de enige handdruk de virtuele “handshake” van de internetbrowser.

Zoals je vast al weet, ben ik veel bezig met duurzaamheid. Al sinds 2008 neem ik groene stroom van Greenchoice af en in 2012 is die nog groener geworden doordat ik zonnepanelen op mijn dak heb laten leggen. In 2015 zijn er nóg meer zonnepanelen bij gekomen en is mijn huis ook van het gas af gegaan (lees mijn blog “Trots” voor meer details).

Dat betekent dat Koken is Liefde in mijn huis draait op mijn eigen stroom en anders groene stroom uit Nederland. Met die zonnepanelen laad ik ook de accu van mijn fiets op. Zo kan ik fijn op de fiets mét al mijn boodschappen en spullen naar jou komen.

Op stroom alleen kan ik geen bedrijf draaien natuurlijk. Zo heb ik ook deze website zodat jij mijn blogs en allerlei informatie over Koken is Liefde kan lezen. Gelukkig is er in Nederland een hostingbedrijf dat net zo met duurzaamheid bezig is als ik. Dus draait mijn site bij Greenhost.

Ik zal ook reclame moeten maken natuurlijk. Waar ben je als ondernemer zonder visitekaartjes en flyers? Ik heb gezocht naar een bedrijf hier in de buurt voor dat soort dingen, maar ik ben uiteindelijk uitgekomen bij Weloverecycled in Amsterdam. Zij drukken op volledig gerecycled papier en versturen het drukwerk in een zo klein mogelijke kartonnen of papieren verpakking. Ik houd van dat soort dingen en zo kan ik zonder bezwaard geweten mijn visitekaartje afgeven.

En verder probeer ik natuurlijk producten met geen of zo min mogelijk verpakkingen te kopen en te gebruiken. In het centrum van Arnhem zit een fantastische winkel (Mimint, schuin tegenover het nieuwe Focus) waar ik met mijn eigen potten en zakjes terecht kan. Meestal zijn hun producten ook nog biologisch. Dat is voor mij geen must, maar het is wel fijn natuurlijk.

Zelfs met zoeken op het internet zijn er duurzamere keuzes te maken. Ik zoek tegenwoordig met Ecosia, zij planten bomen als je op de adverteerders klikt. Ze zijn ook nog privacy-vriendelijk.

Ok, dan nog eentje: waar van toepassing (thee, chocola, tropische producten), koop ik Fairtrade. Dit gaat in eerste instantie niet over duurzaamheid, maar over een beter inkomen voor producenten. Indirect heeft dit wel zo z’n effect.

Wat doe jij (thuis of op het werk) aan duurzaamheid? Heb je een creatieve oplossing bedacht voor iets? Elk stapje is er één! Geef je reactie hieronder (wordt eerst gemodereerd). Ik ben heel nieuwsgierig waar je mee komt.