Privacyverklaring

Versie van 23 mei 2018.

Bedankt voor je interesse voor mijn bedrijf ‘Koken is Liefde’. Misschien ben je wel via mijn website bij mij gekomen. Ik hoop binnenkort in ieder geval iets lekkers voor je te mogen maken!

Maar bij al deze activiteiten en contacten laat je online sporen na en/ of persoonlijke gegevens achter. Deze tekst gaat over wat ik wel en niet doe met je gegevens, waarom en hoe ze worden bewaard en beveiligd.

Als ondernemer ben ik wettelijk verplicht je te informeren over de omgang met deze persoonlijke gegevens. Dat staat in deze Privacyverklaring. Omdat ik graag wil dat zo’n verklaring voor iedereen begrijpelijk is, heb ik er veel energie in gestoken. Als je iets toch niet begrijpt, je hebt andere vragen of opmerkingen, laat het me dan alsjeblieft weten.

Onderaan dit document vind je mijn contactgegevens.

Het belangrijkste: je gegevens worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld. Er worden dus geen gegevens verkocht aan wie dan ook!

 Naam, telefoon, e-mail- en huisadres en andere persoonlijke informatie:

Als je contact met mij opneemt, zal dat eerste contact meestal via e-mail, telefoon of WhatsApp gaan.

Ik sla in ieder geval je naam op, ik wil mijn klanten tenslotte persoonlijk te woord staan. Aan jou de keuze of dat voor- en/ of achternaam is.

Je telefoonnummer gebruik ik om een afspraak te maken en zaken door te spreken.

Je e-mailadres gebruik ik om je een offerte en de factuur te sturen (als je geen e-mailadres hebt of wilt geven, lees dan even verder).

De e-mails en alle informatie die er in staat, komen niet buiten mijn e-mailbox.

In de toekomst ga ik mogelijk nieuwsbrieven via de e-mail versturen, maar dan zal ik eerst vragen of je die wilt ontvangen.

Als ik bij jou thuis kom koken of de catering verzorgen, heb ik natuurlijk ook je huisadres nodig. Dat adres gebruik ik in principe alleen voor dat doel. Maar als je geen e-mailadres hebt of wilt geven, stuur ik de offerte en de factuur ook naar dit adres.

Als ik ergens anders voor jou kom koken of de catering verzorg, heb ik natuurlijk daar het adres van nodig. Dat gebruik ik dan alleen voor die gelegenheid.

Ik maak tijdens onze gesprekken aantekeningen van jouw wensen, zodat ik de gerechten hierop aan kan passen. Informatie met betrekking tot allergieën, diëten, wat je wel of niet wilt en wat je wel of niet in huis hebt aan apparatuur heb ik alleen nodig om de gerechten te kunnen samenstellen en klaarmaken.

Het kan zijn dat ik voor dit doel ook foto’s van je keuken of apparatuur maak. Die blijven op mijn camera en mijn computer, en zal ik niet delen of verspreiden.

Alle bovengenoemde gegevens zal ik één jaar na ons laatste zakelijke contact verwijderen. Wil je dat ik eerder alle gegevens verwijder, of wil je ze inzien, laat me dit dan alsjeblieft per e-mail (info@koken-is-liefde.nl) weten.

Binnen twee weken mag je een antwoord van mij verwachten.

Internetgegevens:

 Technische en functionele cookies worden gebruikt om mijn website naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te garanderen. Daarnaast worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder je IP-adres, het land waar dit vandaan komt en op welke pagina’s van mijn website je gekeken hebt. Ik kan jouw IP-adres niet herleiden naar jou persoonlijk.

Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen, en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er daarbij wel op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.

De cookies worden maximaal een maand bewaard door mijn website.

Mijn website wordt gehost via www.Greenhost.nl, zij verzamelen zo min mogelijk informatie over jou en mij.

Je bezoekgegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens.

Ik gebruik nadrukkelijk geen Google Analytics, ik probeer zo min mogelijk met Google te doen.

Mijn onderneming is ook actief op Facebook en Instagram. Voor deze pagina’s gelden de privacyverklaringen van de betreffende bedrijven.

Regelmatig promoot ik berichten van mijn bedrijfspagina op deze social media-kanalen. Hiervoor betaal ik promotiekosten. Zowel Facebook als Instagram biedt mij de mogelijkheid mijn advertentie aan een specifieke doelgroep aan te bieden, zoals woonplaats of interesse. Ik kies de doelgroep zo, dat deze logisch aansluit bij mijn bedrijf. Ik kook tenslotte het liefst voor mensen dichtbij huis.

Wanneer deel ik je gegevens wel met anderen?

Ik deel het liefst geen gegevens van jou met anderen.

Maar soms moet dat vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening:

  • de belastingdienst, omdat ik mijn administratie voor hen moet bewaren (zie ook verderop)
  • de bank, vanwege de verwerking van betalingen
  • het hostingbedrijf voor de website, voor de opslag van de minimale gegevens om de website te laten draaien

Met het hostingbedrijf zijn afspraken gemaakt over het verwerken van jouw gegevens, een zogenaamde “verwerkersovereenkomst”.

Beveiliging van je gegevens:

Ik neem de bescherming van je gegevens serieus. Je gegevens worden alleen op mijn computer opgeslagen, en die is met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd.

De website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje voor het webadres.

Als blijkt dat er toch iets mis is gegaan met je gegevens (“datalek”), zal ik je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte stellen via de gegevens die ik op dat moment van je heb.

Mocht je zelf het idee hebben dat er iets mis is gegaan met je gegevens bij mijn onderneming, laat me dit dan alsjeblieft ook zo snel mogelijk weten. Ik kan dan kijken of er een oplossing mogelijk is.

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Eerder heb ik al genoemd dat ik persoonlijke gegevens en informatie tot één jaar na ons laatste contact bewaar (tenzij je ze eventueel eerder wilt laten verwijderen).

Ik ben echter wel wettelijk verplicht om mijn administratie, inclusief facturen met je gegevens, zeven jaar te bewaren. Dit geldt voor elke onderneming.

Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Zo ver hoeft het hopelijk niet te komen, neem dan alsjeblieft eerst contact met mij op. Mijn gegevens staan hier onder.

Ik behoud te allen tijde het recht het privacybeleid te wijzigen, je leest nu de meest recente versie vinden.

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem dan contact met mij op!