In deze rare tijden wil je soms wat bakken, ook al is het geen feest. Bak dan een hartecakeje om iemand een hart onder de riem te steken.

Het basisrecept is niet moeilijk, je maakt het alsvolgt:

Verwarm je oven op 170 graden (150 graden hetelucht) en vet je vorm in.

Klop 40 gram boter (op kamertemperatuur) met 40 gram suiker luchtig. Klop er één ei (ook op kamertemperatuur) door. Meng voorzichtig 80 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erdoor en meng daarna eventueel een beetje citroenrasp erdoor.

Bak je cakeje 15 tot 20 minuten. Met een satéprikker kun je checken of het cakeje gaar is.

Om je oven alleen maar aan te zetten voor dit cakeje is niet heel duurzaam natuurlijk, dus probeer er meer tegelijk te bakken. Of schuif je cakeje erbij terwijl je iets anders bakt of roostert.

Bezorgen doe je in een zakje of tasje, met eventueel een lief briefje erbij. Wel afstand houden natuurlijk!