Hartecakeje

Soms wil je iemand een hart onder de riem steken of laten weten hoe lief je iemand vindt. Bak dan een hartecakeje!

Het basisrecept is niet moeilijk, je maakt het alsvolgt:

Verwarm je oven op 170 graden (150 graden hetelucht) en vet je vorm in.

Klop 40 gram boter (op kamertemperatuur) met 40 gram suiker luchtig. Klop er één ei (ook op kamertemperatuur) of een halve geprakte banaan (liefst een beetje bruin) door. Meng voorzichtig 80 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erdoor en meng daarna eventueel een beetje citroenrasp erdoor.

Bak je cakeje 15 tot 20 minuten. Met een satéprikker kun je checken of het cakeje gaar is.

Om je oven alleen maar aan te zetten voor dit cakeje is niet heel duurzaam natuurlijk, dus probeer er meer tegelijk te bakken. Of schuif je cakeje erbij terwijl je iets anders bakt of roostert, bijvoorbeeld groenten of aardappeltjes.

Je kunt het leuk inpakken of zo geven. Ook leuk is om het (ongezien) te bezorgen. Dan doe je het cakeje in een zakje of tasje, met eventueel een lief briefje erbij.